maanantai 18. kesäkuuta 2012

Viikatemiehen huitaisu.

Päätin aikanaan, että en tässä blogissani ala saarnaamaan. Nyt teen poikkeuksen, tarkoituksella muistuttaa kanssa perseilijöitä alati vaanivista vaaroista.

Hengen lähtö oli enemmän kuin lähellä, kun edellä ajaneen kuorma-auton lavalta romukuormasta nelostiellä lensi 80 km/h nopeudesta 1,5 X 1,5 m lämpölasi tai ehkä linja-auton sivuikkuna eteeni tielle. Lasi murskaantui n. 20 m edessäni tielle miljooniksi paloiksi. Onnekseni / sattumalta oli jopa normaaliakin pitempi välimatka edellä ajavaan, eikä lasi osunut. Mopoilija on tässä aina häviäjänä.

Pysäytin kuljettajan seuraavaan risteyksen ja puhuttelin tuoreeltaan. Teksti ei ole painokelpoista. Tein ilmoituksen viranomaisille. Palokunta kävi siivoamassa tien lasimurskasta, onneksi ei tarvinnut siivota muuta.

Amerikkalaiset ystävämme ovat viisaasti jo aikanaan todenneet asian:
" 24.   Do you want to live? Stay away from trucks!" Jos tahdot elää, pysy etäällä rekoista!

Voiko sen paremmin sanoa.

JK. Osa 2. Käsittämättömästi jo toinen kerta pienen ajan sisään (16.7.2012) tavaraa tulee tielle eteen! Tällä kertaa 3 km ennen Lappeenrantaa Mikkelistä päin, Venäläisen rekan koko takaseinä irtoaa ja putoaa tielle liukuen vastaantulijoiden kaistalle ja siitä sillankaiteeseen. Onneksi juuri silloin ei tullut ketään vastaan, varsinkaan pyörällä. Olimme perheen kanssa autolla liikkeella ja aiemmasta viisastuneena piiiiitkä turvaväli. Sama proseduuri kuin edellisellä kerralla ja poliisit hoitivat loput.

Eikö nämä kuskit enää varmista kuorman kiinnityksiä vai mistä tämä johtuu, perkele?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti